Home » Sådan forbereder du dig på sommerens regnskyl

Sådan forbereder du dig på sommerens regnskyl

regn

Når det er sommer, er der næsten ikke noget bedre sted at opholde sig end Danmark. Den danske sommer er helt speciel med dens skønne lys, dejlige sommerfester og ofte høje temperaturer. Den kan dog også være en våd fornøjelse, og med klimaforandringerne ser vi oftere end tidligere kraftige regnskyl eller deciderede skybrud. 

Her i artiklen ser vi på, hvad man kan overveje at gøre forud for sommeren og dens til tider heftige byger, så læs med her, hvis du er husejer i et område, der risikerer oversvømmelse. 

Dette kan du gøre for at forberede dig 

Allerede i god tid inden sommeren bør du forberede dig på eventuelle kraftige regnskyl. Det nytter ikke noget, at du sidder og søger på nettet på Mobilcovers iPhone 6/6S/7/8/SE eller på oppyntning til sommerfesten og er helt uforberedt, når det pludselig vælter op med vand fra toilet og kloakker. Sørg for i god tid at have en plan for, hvad der skal gøres, når regnen kommer. 

I god tid kan du fjerne alt, der står på gulvet, som ikke tåler vand. Kasser med papirer, billeder eller andet kan sættes op på noget, så det er i sikkerhed. Husk på, at går det rigtigt vildt for sig, kan vandet stige meget højt inde i huset. 

Har du forberedt dig rigtigt godt, kan du være heldig at vandet slet ikke trænger ind i dit hus under et skybrud. Mange har held med at blokere for vandet med sandsække. Her nytter det ikke med en enkelt sandsæk, nej der skal mange til. Her kan du slå dig sammen med naboerne og bestille en stor portion, eller I kan bestille et læs sand og selv lave dem. 

Det kan have store konsekvenser at få et skybrud indendørs og det er noget, man for alt i verden vil undgå. Med disse simple råd er du bedre rustet, hvis uheldet skulle være ude.