Home » En helikoptertur i gave 

En helikoptertur i gave 

Den første flyvedygtige helikopter stod klar i begyndelsen af 2. verdenskrig. Det var ikke den mest sikre helikopter, men den kunne trods alt flyve. Siden da har teknologien for alvor taget fart. Nu er helikopteren et af de mest sikre fartøjer, vi har. Det er faktisk langt farligere at sætte sig ind i en bil og køre i dag.  

 

Læs mere her for at prøve dette sikre luftfartøj. Nu kan man nemlig selv opleve en tur i helikopter. Eller også kan man give det i gave til en person, som gerne vil have en oplevelse. Det er både en sjov og anderledes gave. Der tilbydes helikopterture fra store dele af landet. Derved kan man selv vælge hvilken del af Danmark, man ønsker at se højt oppe fra.  

 

Få luft under vingerne 

… eller fødderne. Vi mennesker er blevet udstyret med et par ben, som kan tage os fra A til B. Det er da egentlig ret fedt. Det havde måske været federe med et sæt vinger, så man i stedet kunne flyve rundt. Man ville måske blive lidt svimmel. Heldigvis er det da smart, at man kortvarigt kan få følelsen af at have vinger for en kort stund i en helikopter. 

 

Vælger man at købe en helikoptertur, kan man svæve rundt i 200 kilometers hastighed cirka 400 meter over jorden. Så kan man se Danmark fra et helt nyt perspektiv. Det kan være virke skræmmende for nogen, men mange af os elsker at få et adrenalinsus i ny og næ. Hvis man er heldig, kan man få lov til at styre helikopteren sammen med piloten.  

 

Mennesker med store drømme 

At kunne flyve er noget, vi mennesker altid har været fascinerede af. For 400 år siden lavede Leonardo Da Vinci nogle tegninger med svævende ting. Han tegnede faldskærme og helikoptere. Man kan læse meget mere om Da Vincis ideer på videnskab.dk. Hans ideer var klart foran sin tid. Den dag i dag er hans ideer blevet til virkelighed.  

 

Fra ide til realisering 

Et kinesisk legetøj var muligvis grobund for Da Vincis ideer. Det var en håndholdt lille ting med propeller. Den fungerede som en slags snurretop. Med den ene hånd kunne man få propellerne til at dreje rundt. Derefter kunne legetøjet svæve i luften. Teknologien har taget fart siden.  

 

Da Vinci er et klart eksempel på, at ideer kan realiseres. Dette er noget, vi andre kan tage med i vores liv. Tror man nok på sin ide, kan det være, at andre kan tro på den lige så meget. Det gælder uanset hvor urealistisk og skør ideen er.